Råvarer

Hvilken soja voks skal jeg vælge?

Golden Wax 464/GW 464

– Denne soja voks egner sig rigtig godt til lys i en beholder også kaldet et containerlys. Den har en smuk hvid/cremehvid farve. Den har en super vedhæftning til beholderens sider og har ikke så mange problemer i forhold til frosting som andre vokstyper.

Den har et smeltepunkt på 45-48 grader. Voksen har en tendens til at krakelere i overfladen ved hærdning. Det kan dog afhjælpes ved at varme beholderne op til stuetemperatur inden ophældning af voksen. Hvis problemet opstår alligevel, så kan det let fjernes ved at varme overfladen på lyset let og jævnt op til den smelter. Voksen vil herefter flyde pænt sammen. Brug gerne en varmepistol eller en føntørrer til at smelte voksen. 

Voksen kan bære op til 10% duft, men 7-8% er som regel mere end nok.

Natur C3 voks

-Denne voks er ideel til containerlys. Den brænder rent og krymper næsten ikke, når den hærder op. Voksen har en god vedhæftning til beholderen, men ved opvarmning af beholderen til 20-25 grader, så øges vedhæftningen og du minimerer eventuel dannelse af frosting.

C3 voks har en flot cremehvid farve. Den er rigtig god at bruge til duftlys, da duften trænger godt igennem både når voksen er kold og når den er smeltet. Voksen egner sig til tilsætning af både æteriske olier og kunstig duft. 

Ved tilsætning af farve, så har voksen en tendens til frosting.

C3 voks kan bære op til 7-8% duft. 

Hvad er frosting?

-Det rigtige navn for frosting er “polymorphism”. Det er når der dannes et hvidt lag i toppen af lyset.

Det er specielt 100% naturlige vokse især soja voks, at der dannes en slags krystaller i toppen af lyset. Når voksen hærder op vil den gerne re-krystallisere sig og genskabe sig selv.

Dette er blot et tegn på, at du bruger en 100% naturlig voks uden tilsæt af additiver. Disse krystaller vil opstå på lyset før eller senere, da der vil være temperaturudsving, som påvirker voksen. Frosting har ingen indflydelse på lyset andet end udseendet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *